18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Opštinska podrška za obnovu fasada i krovova

MILIĆI – Opština Milići u ovoj godini obezbijedila je oko 25.000 KM budžetskih sredstava za subvencionisanje zajednica etažnih vlasnika za finansiranje rekonstrukcije fasada i krovova, što će biti nastavljeno, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slađana Todorović. 

Ona je dodala da je toku obnova fasade na zgradi u Ulici solunskih junaka /S-13/ za koju je iz pomenutih sredstava odobreno 2.500 KM, dodavši da je ranije opština finansijski podržala još nekoliko takvih projekata u centralnim zonama.

„Odlukom o rezultatima javnog poziva utvrđena je lista zajednica etažnih vlasnika kojima se dodjeljuje subvencija. Riječ je o šest zajednica etažnih vlasnika, od kojih je jedna za potrebe sufinansiranja i rekonstrukcije fasade, a ostale su rekonstrukcije krova“, rekla je Todorovićeva.

Predsjednik skupštine stanara Zajednice etažnih zgrade u Ulici solunskih junaka Tatjana Petričević rekla je Srni da su stanari prošle godine vlastitim sredstvima finansirali rekonstrukciju krova, a u ovoj godini su se prijavili na javni poziv koji je raspisala opština Milići.

„Predložili smo da nam se sufinansira zamjena fasade na zgradi i dobili smo pozitivan odgovor. Polovinu sredstava potrebnih za zamjenu fasade obezbijediće opština, a ostatak novca su prikupili stanari“, rekla je Petričevićeva.

Ona je dodala da Zajednica etežnih vlasnika zgrade S-15 planira u narednom periodu da organizuje i finansira rekonstrukciju trotoara oko ove zgrade, te uređenje drenažnog sistema zbog problema koje stanari imaju sa oborinskim vodama.

Stanari očekuju finansijsku podršku lokalne zajednice i u organizovanju ovih akcija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se