8.4 C
Zvornik
16. април 2024.

MUP RS apeluje na organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra u Banjaluci

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike preduzima sve potrebne mjere s ciljem održavanja javnog reda i mira i sprečavanja mogućih incidenata i apeluje na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra u Banjaluci. 

„Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske će, povodom sutrašnjeg skupa grupe ‘Pravda za Davida’, koji nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, ali i povodom drugih skupova, preduzeti sve mjere i radnje kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje bezbjednosti građana“, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se naglašava da MUP raspolaže informacijama da se organizuje dolazak određenih grupa lica u Banjaluku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom.

„S obzirom na navedeno, biće povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila. Apelujemo na sve građane za razumijevanje i strpljenje zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da sarađuju sa policijom“, navodi se u saopštenju.

MUP Republike Srpske još jednom poziva građane da se uzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila bezbjednost građana Republike Srpske i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise, a eventualni prestupnici biće identifikovani i sankcionisani u skladu sa zakonom.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se