5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Šešelj: Građani Srpske da ne podliježu provokacijama

BEOGRAD – Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pozvao je danas građane Republike Srpske da uoči izbora u Srpskoj i u BiH „ne podležu provokacijama“ koje je „neko u ambasadama zapadnih zemalja i u muslimanskoj centrali vlasti u Sarajevu zamislio da se baš 5. oktobra dese u Banjaluci“. 

Navodeći da su ambasade zapadnih zemalja u BiH plasirale ogroman novac u subverzivno djelovanje, Šešelj je pozvao građane Republike Srpske da budu odgovorni i da se sačuva mir na ulicama gradova u Republici Srpskoj, saopšteno je iz SRS.

„Zapadne ambasade su plasirale ogroman novac u subverzivno delovanje. Tu prednjači Velika Britanija, a ne zaostaju ni Amerikanci, ali se nadam da volja srpskog naroda neće zavisiti od tog novca“, rekao je lider radikala.

On je izrazio očekivanje da će na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH pobijediti kandidat SNSD-a i aktuelni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jer, kako je naveo, „ima podršku Rusije, Srbije i srpskih radikala“.

„Na parlamentarnim izborima narod neka glasa po svojoj volji, a mi ponavljamo poziv da se formira koalicija SNSD-a i SDS-a, jer SNSD danas prednjači u odbrani Republike Srpske, a SDS ima zasluge za stvaranje Republike Srpske“, rekao je Šešelj.

On je ocijenio da bi takva koalicija predstavljala optimalno rješenje za Republiku Srpsku jer bi, kako je naveo, doprinijela stabilizaciji Republike Srpske i brzom rješavanju nagomilanih problema.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se