Crna hronikaVIJESTI

Roditelji bacili novorođenče u žbunje

MOSTAR – Pronalazak tijela bebe, dječaka rođenog prije sedam dana, u žbunju i kamenjaru na lokalitetu Kobilovača, uz cestu Mostar – Čitluk, u mjestu Miljkovići, juče je šokirao stanovnike grada na Neretvi.

Tijelo su, kako je to kasnije i potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, pronašli pripadnici Policijske uprave Mostar koji su postupili na osnovu informacije iz Policijske uprave Grude.

Na licu mjesta je obavljen uviđaj te su izuzeti tragovi koji će biti poslati na vještačenje, a naređene su sve druge neophodne mjere i radnje kako bi bile rasvijetljene okolnosti ovog stravičnog događaja.

Prema nezvaničnim saznanjima, juče je uhapšen M. Š. (56) iz Gruda, čija se supruga M. Š. 1. septembra porodila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

Zdravstvenu ustanovu je napustila 5. septembra u pratnji svog supruga, a iz kojeg razloga su tek rođenu bebu odlučili baciti u žbunje pored puta juče je bila nepoznanica.

Prema još nepotvrđenim informacijama, ovaj par ima troje djece. Takođe, prema nezvaničnim informacijama, slučaj je policiji u Grudama prijavio otac porodilje.

Tagovi
Back to top button
Close
Close