Crna hronikanaslovnaVIJESTI

Razbijen lanac krijumčarenja migranata iz BiH u Hrvatsku

Zagreb – Policija i Uskok razbili su lanac krijumčarenja ljudima u kojem je 12 osumnjičenih pripadnika zločinačkog udruženja od decembra prošle do aprila ove godine u Hrvatsku navodno prokrijumčarilo najmanje 150 stranaca.

Portparol MUP-a Marina Mandić potvrdila je Hini da je u toku kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje više krivičnih djela protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj ili nekoj drugoj članici šengenskog sporazuma.  Istraživanje provode policijski službenici PU zagrebačke u saradnji s PN USKOK-om, a u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta te Graničnom policijom BiH.

Nakon više mjeseci istraživanja policija je osumnjičila 11 hrvatskih i jednog bosanskohercegovačkog državljana, u dobi od 23 do 71 godine, među kojima su i dvije žene. Policija sumnja da su se u najmanje 25 događaja povezali u zločinačko udruženje, i od decembra 2017. do aprila ove godine organizovali krijumčarenje i prevoz najmanje 150 stranaca s područja Bihaća i Velike Kladuše u Hrvatsku.

Osumnjičeni su u organizaciji navodno učestvovali za nagrade od 350 do 2800 evra, ovisno o statusu. Migranti su u Hrvatsku, kako se saznaje, ulazili iz BiH kod Vaganca, Petrove Gore, Cetingrada ili Maljevca, odakle bi ih prevozili prema Zagrebu.

Tagovi
Back to top button
Close
Close