Ex-YuVIJESTI

Otvaranje Kineske banke veliki događaj za Srbiju

BEOGRAD – Otvaranje Kineske banke u Srbiji veliki je događaj za državu jer znatno doprinosi daljem unapređenju ekonomskih odnosa Beograda i Pekinga, izjavio je danas predsjednik Nacionalnog savjeta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom Tomislav Nikolić. 

Nikolić je tokom susreta sa delegacijom Kineske banke u Srbiji, koju je predvodio predsjednik ove banke Lju Sjaofej, istakao da je želja da se odnosi Kine i Srbije razvijaju, saopšteno je iz Nacionalnog savjeta.

„Nacionalni savet će nastojati da povezuje kinesko-srpske partnere. Cilj nam je da se u Srbiji proizvodi roba koja će se izvoziti na evropsko tržište i na tome ćemo insistirati u razgovoru sa kineskim delegacijama“, kaže Nikolić.

Lju je izvijestio Nikolića o poslovanju Banke u proteklih šest mjeseci.

On je naglasio da je glavni cilj politike poslovanje Kineske banke pružanje što boljih usluga srpskim preduzećima, te uspostavljanje kontakata sa kineskim kompanijama koje bi proizvodile u Srbiji.

„U konstantnom smo kontaktu sa kineskim proizvođačima, koje podržavamo da dođu i investiraju u Srbiju. Želja nam je da se srpski građani što više zapošljavaju. Kineska banka pruža apsolutnu podršku srpskim kompanijama koje žele da prošire svoje poslovanje na teritoriji Kine. Kinesko tržište je veliko, a srpski proizvodi po kvalitetu veoma dobri“, istakao je Lju.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close