5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Naoblačenje uz kišu i pljuskove, temperatura do 23

BANJALUKA – Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje sa zapada koje će prije podne donijeti slabu kišu, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

Tokom dana, u ovim djelovima, mjestimično slaba kiša, a moguć je i kratkotrajni pljusak. U ostalim područjima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slabo jugo.

Jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23 stepena.

U srijedu umjereno oblačno vrijeme.

U sjevernim područjima uz nešto više oblaka može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. U Hercegovini i istočnim poručjima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Prije podne sa kišom u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stepena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se