naslovnaSvijetVIJESTI

Dortmund: Tri eksplozije kod autobusa Borusije, povrijeđen fudbaler

Njemačka policija saopštila je da su se dogodile tri eksplozije u blizini klupskog autobusa fudbalera Borusije iz Dortmunda.

Dortmundska policija je na večerašnjoj konferenciji za medije rekla da nema trenutno dokaza koji bi upućivali na teroristički akt.

„Za sada nemamo dokaze da se radi o terorističkom napadu. Radićemo čitavu noć kako bismo sakupili što više dokaza. Sve policijske snage su mobilizovane i angažovane na ovom slučaju“, rekao je direktor dortmundske policije Gregor Lange.

Ranije sinoć portparol policije sjeverne Rajne-Vestfalije Gunar Vortman rekao je agenciji AP da su se dogodile „tri eksplozije“ u blizini klupskog autobusa, kada je prevozeći igrače napuštao hotel i krenuo ka stadionu, gdje je trebalo da se igra utakmica sa Monakom u Ligi šampiona.

On je dodao da je povrijeđen jedan fudbaler i da su oštećeni prozori na autobusu. Španski mediji prenijeli su da je lakše povrijeđen fudbaler Mark Bartra. Vjeruje se da on nije teže povrijeđen.

„Ubrzo nakon što je autobus Borusije Dortmund krenuo iz hotela ka stadionu dogodio se incident. Autobus je oštećen na dva mjesta. Jedna osoba je povrijeđena i nalazi se u bolnici“, navodi se u saopštenju kluba. Bild je naveo da se eksploziv nalazio u žbunju sa desne strane autobusa, na desetak kilometara od stadiona i da policija ispituje da li se radi o planiranom napadu.

Na fotografijama sa lica mjesta vidi se da su na autobusu razbijena stakla.

Navijači na stadionu su čekali informacije o napadu, ali i utakmici, koja je odložena za sutra od 18.45.

Navijači Monaka su na stadionu uzvikivali „Borusija, Borusija“.

Borusija je savjetovala navijače da ostanu mirni, kako bi bezbjedno izašli sa stadiona.

Tagovi
Back to top button
Close
Close