8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Zbog obilježavanja Dana Republike obustava saobraćaja, alkohol zabranjen u više kafića

BANJALUKA – Zbog obilježavanja Dana RS gradonačelnik Igor Radojičić donio je odluku kojom se 9. januara privremeno zabranjuje rad pojedinih poslovnih prostora i ugostiteljskih objekata, ali i točenje alkoholnih pića u više kafića, dok će u nekoliko ulica biti obustavljen saobraćaj.

Ovom odlukom zabranjen je rad poslovnih prostora i ugostiteljskih objekata u Robnoj kući „Boska“, kao i onih u Aleji Svetog Save, od raskrsnice sa Gundulićevom do raskrsnice sa Bulevarom vojvode Petra Bojovića.

Alkohol se neće smjeti točiti u kafićima u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, u dijelu od raskrsnice sa ulicom Tržnička i Bulevarom cara Dušana do raskrsnice sa ulicom Olimpijskih pobjednika, u ulicama Olimpijskih pobjednika, Milana Tepića, Kninskoj i Marije Bursać, parku „Petar Kočić“ odnosno „Staklencu“, u ulici Veselina Masleše do raskrsnice sa ulicom Srpska, gledano iz smjera Trga Krajine, te u ulicama Jevrejska, Gajeva i Ivana Franje Jukića.

Zbog proslave će 8. januara od 13 do 16 časova biti obustavljen saobraćaj u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Olimpijskih pobjednika do „Ekvatora“, kao i u Vidovdanskoj i u Kninskoj ulici.

Saobraćaj će 9. januara od osam do 18 časova biti obustavljen u ulici Kralja Petra Karađorđevića, na dijelu od Olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save, a na dijelu od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana od osam časova 9. januara do dva časa 10. januara.

– Vozila neće moći saobraćati ni u Vidovdanskoj ni Kninskoj ulici od osam časova 9. januara do dva časa 10. januara, a u Aleji Svetog Save, na dijelu od Gundulićeve ulice do Bulevara srpske vojske, od 15 do 19 časova u ponedjeljak – rekli su u Gradskoj upravi. Dodali su da će 9. januara biti zatvoreni parkinzi kod RTRS-a, „Kraša“, „Palasa“, na staroj autobuskoj stanici, kod „Akvane“ i ispred Banke Srpske.

Doći će i do korekcije trasa javnog prevoza putnika 8. i 9. januara, a autobusi će redukovati i broj polazaka.

Radno vrijeme apoteka, ambulanti i trgovina biće izmijenjeno za božićne praznike i Dan Republike. Apoteka „1. maj“ dežuraće 24 časa. U Službi porodične medicine radiće timovi na Poliklinici i u Platonovoj ulici, javlja Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se