INFOCENTAR

Slabija magla po kotlinama i uz riječne tokove

 Saobraćaj se jutros na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija nesmetano, a vozačima se skreće pažnja na slabiju maglu na dionicima u kotlinama i uz riječne tokove, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Kraći zastoji i sporija vožnja mogući su na dionicama na kojima se izvode radovi, gdje je saobraćaj regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog brdskog auto-slaloma „Trebinje 2016“ na regionalnom putu na lokalitetu Aleksina Međa-Obodina u subotu, 9. jula, od 10.00 do 14.00 časova biće obustavljen saobraćaj u periodu od 10.00 do 14.00 časova.

Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac Trebinje-Vilusi-Morinj-Herceg Novi.

Zbog izgradnje vijadukta „Mahovljani“ na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za saobraćaj je zatvorena petlja „Mahovljani“, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka.

Vozačima, pogotovo onima koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju „Aleksandrovac“.

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac na području mjesne zajednice Ada zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, u dužini od 800 metara.

Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne i kanalizacione mreže zbog čega je do 1. septembra izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik. Zbog radova na istom projektu do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u naseobini Lišnja. Izmjena će biti na snazi svakim danom od 7.00 do 19.00 časova, osim nedjelje.

Na istom putnom pravcu na lokalitetu Puraći zbog izgradnje vijadukta iznad magistralnog puta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno se saobraća i na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj. Na tom dijelu u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Radovi se izvode na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnog puta Šekovići-Donje Caparde vozila saobraćaju jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac kroz selo Brestvo. Planirano je da radovi traju do 31. decembra.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Stari Ugljevik-Glavičice, Nevesinje-Berkovići, Ukrina-Vijaka, Karanovac-Mitrovići, Mačkovac-Čelić, Gornja Vijaka dva-Razboj, te Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva gdje će saobraćaj privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Na dionici regionalnog puta Bukovica /granica Republike Srpske/-Obodnik u toku su radovi na polaganju optičkog kabla, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding „Drinatrans“ iz Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog deminiranja terena radnim danima aktuelne su obustave saobraćaja na dionicama Zeleni-Jadar u mjestu Kragljivode, Kotor Varoš-Obodnik u mjestu Rujevica, u Sočkovcu na lokalnom putu Doboj-Petrovo, te u mjestu Kladari Donji kod Broda i na radilištu Jabučić Polje, na regionalnom putu Orline-Doboj Novi.

S ciljem bezbjednog održavanja komemorativnog skupa u Potočarima na području opštine Srebrenica biće obustavljeno deminiranje terena u periodu od 8. do 12. jula.

U Federaciji BiH zbog radova dolazi do kraćih zastoja u odvijanju saobraćaja na putevima Čapljina-LJubuški, Nemila-Topčić Polje i Priboj-Simin Han, te magistralnim putnim pravcima na području Gračanice, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena akteulne su u blizini mjesta Dusina na magistralnom putu Lončari-Orašje.

Tagovi
Back to top button
Close
Close