4.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Okrukli sto o provođenju Indeksa inkluzivnosti u osnovnim školama

ZVORNIK – Misija OEBS-a u BiH organizovala je danas u saradnji sa osnovnom školom „Sveti Sava“ u Zvorniku okrugli sto za članove školskih razvojnih timova iz Zvornika o temi „Iskustva u provođenju Indeksa inkluzivnosti u osnovnim školama grada Zvornik“.

Službenik za obrazovanje u OEBS-u Nihad Mešić rekao je da su događaju prisustvovali direktori svih zvorničkih osnovnih škola, predstavnici nastavnika, pedagozi, psiholozi, predstavnici roditelja i savjeta učenika, kao i predstavnik Republičkog Pedagoškog zavoda dr Marinko Savić, te da se razgovaralo o bitnim pitanjima provođenja indeksa inkluzivnosti.

– Radi se o metodologiji u kojoj škole pokazuju koliko su otvorene za sve svoje učenike bez obzira na potrebe koje oni imaju i gdje se razgovara o razmjeni iskustava, navode se primjeri iz škola. Prolazili smo ponovo i kroz metodologiju kako bi se znanja osvježila, pošto sada školski razvojni timovi izrađuju i godišnje razvojne planove škola – rekao je Mešić.

Indeks inkluzivnosti je metodologija za samoprocjenu škola i predškolskih ustanova koja pomaže školskim zajednicama da unaprijede kvalitet obrazovanja sve djece u skladu sa njihovim mogućnostima, kroz uključivanje radnika škole, roditelja, učenika i lokalne zajednice. Indeks ujedno predstavlja i instrument za povećanje nivoa tolerancije i poštovanja različitosti u školama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se