9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Prijem i nagrade za nosioce Vukove diplome u srednjim školama

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je danas, povodom obilježavanja Dana grada, prijem za maturante srednjih škola koji su nosioci Vukove diplome.

Gradonačelnik je „vukovcima“ Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centra kojih u ovoj generaciji ima 23, uručio po 200 KM, među kojima je za četiri učenika generacije u četvorogodišnjim i trogodišnjim školama uručio po 300 KM.

On im je poručio da svi koji upišu fakultet imaju pravo po automatizmu na stipendiju u prvoj godini studija iz gradskog budžeta u iznosu od 1.000 KM na godišnjem nivou.

– Potencijal koji ste vi pokazali do sada potvrda je da možete mnogo i nastavite tim putem i trudite se da svakog dana naučite nešto novo. Pokazatelji koje ja imam govore da Zvornik ima talentovanu djecu, a ja sakupljam te podatke i kad oni krenu na fakultete. Svake godine dešava se da među prvih 10 na Medicinskom fakultetu, Građevinskom, Arhitektonskom fakultetu, Farmaciji i još nekim, među prvih 10 na rang listi studenata za upis bude bar jedno dijete iz Zvornika. Ja sam na to jako ponosan i imam podatke za njih oko pedeset, pratim ih i tokom studija, javljaju mi se, u kontaktu smo. Imamo nekoliko njih koji su prije roka završili Elektrotehniku sa najvećim prosjekom, na Građevinski fakultet prošle godine krenulo je njih troje koji imaju prosjek preko 9,00,a na Medicinskom fakultetu u Beogradu prošle godine je jedna naša Zvorničanka diplomirala sa prosjekom 9,70 i ja sam ponosan na sve njih – rekao je Stevanović.

On je vukovcima srednjih škola poželio da odaberu pravi put i da budu zadovoljni onim kako su izabrali, te im poručio, kao i prethodnim generacijama, da gdje god da odu ne zaborave ko su i odakle su i da svaku priliku iskoriste da pomognu svom rodnom gradu i svojim sugrađanima.

Ove godine SŠC „Petar Kočić“ završio je 271 učenik, a TŠC 156. Iz gradskog budžeta na ime nagrada najboljim učenicima izdvojeno je ukupno 5.000 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se