LIFESTYLE

Za autentičan izgled izaberite nesvakidašnju boju karmina (foto)

Obožavate da se šminkate? Obožavate karmine? Onda imamo sjajni prijedlog za vas! Šta kažete na to da svoje “klasične” i već toliko puta nošene boje karmina zamijenite novim, originalnim i sasvim neočekivanim bojama koje će vas, vjerujemo, oduševiti na prvi pogled! Ali naravno, samo pod uslovom da volite da eksperimentišete sa svojim stilom i isprobavate razne nove, pomalo čak i “otkačene” stvari.

Ljubičasta

Ova boja karmina se polako, ali sigurno “uvlači” u naše nesesere i mnoge djevojke su već isprobale da ljubičastu boju ponesu i na svojim usnama. Uz svedeniju šminku na očima, ovaj zanimljivi makeup “detalj” sasvim sigurno će učiniti da izgledate originalno, ali i neodoljivo.

Za autentičan izgled izaberite nesvakidašnju boju karmina (FOTO) (4)Plava

Plava boja karmina je, čini se, nova crvena! Definitivno je sve popularnija nijansa ruža za usne, a naročito će vam dobro stajati ukoliko imate tamniju boju kose i “klasični” smokey eyes u crnim nijansama. Izgleda “opasno”, zar ne?

Zelena

Za originalni i nesvakidašnji look, definitivno morate isprobati zeleni karmin! Možda vam je prva asocijacija na takvu nijansu karmina ona neon-zelena boja markera ili trava-zelena, ali zapravo mislimo na lijepu, tamnu nijansu koja će savršeno istaći vaše svjetle oči. Naglašene obrve i deblja linija ajlajnera je sve što vam je od propratnog “materijala” potrebno i vaš efektni makeup je spreman.

Za autentičan izgled izaberite nesvakidašnju boju karmina (FOTO) (3)Žuta

Vjerovatno od svijetlih boja karmina “priznajete” samo one u roze ili nude nijansama, ali ovog proljeća je pravi trenutak da se odlučite za nešto smelije, a to je – žuta boja karmina. Odaberite pravu, “bogatu” nijansu i ponesite zrak sunca na svojim usnama! Šta god da obučete, vaš stajling će tobiti sasvim novu dimenziju uz ovaj zanimljiv karmin.

Siva

Ako ste već isprobale crni karmin, ali vam se ne dopada jer je previše taman, a vi baš i niste u tom “dark fazonu”, pokušajte sa sivom nijansom. Djelovaće zaista interesantno da ovu boju, osim na kapcima, nosite i na usnama. Ova nijansa karmina odlično će se uklopiti uz sasvim crnu ili sasvim bijelu, najjednostavniju kombinaciju. Ne zaboravite i srebrni nakit!

Za autentičan izgled izaberite nesvakidašnju boju karmina (FOTO) (1)Bijela

Bijela je definitivno nijansa koju najmanje koristimo prilikom šminkanja. Zapravo, koristimo je jedino u obliku olovke za oči i to ponekad. Pa, zašto to ne bismo promijenile i odabrale bijeli karmin? Zvuči nevjerovatno i izgleda jako neobično, ali istovremeno – savršeno! Uz efektni smokey eyes u tamnim nijansama, vjerujemo da će se svi okretati za vama na ulici. Naravno, u pozitivnom smislu.

Budite prve koje će u svom okruženju postaviti novi modni trend i odaberite neobične, originalne nijanse za svoj karmin!

Tagovi
Back to top button
Close
Close