VIJESTIZvornik

Podsticaji ministarstva za proljećnu i jesenju sjetvu

Vlada Republike Srpske preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine obezbjeđuje regresirano dizel gorivo za proljećnu i jesenju sjetvu u cilju podrške poljoprivrednim proizvođačima.

Poljoprivrednici će ovogodišnje sjetvene radove moći da obave uz podsticaj za naftu čija će maloprodajna cijena biti manja od tržišne za 0,60 KM po litru. Registrovani poljoprivrednik ima pravo da preuzme količinu od 100 litara po hektaru obradive površine.

Pravo na podsticaj za sjetvu imaju poljoprivredna gazdinstva koja su izvršila potrebnu registraciju u skladu sa zakonom i na području grada Zvornik takvih gazdinstava ima 394. Zvornički poljoprivrednici za ovu godinu imaju pravo na 82 tone nafte po povlaštenoj cijeni.

Regresirano dizel gorivo može se preuzeti od danas i to na benzinskim pumpama „Nešković“ u Zvorniku, „Nestro“ u Karakaju i Diviču i „Petrol“ u Tršiću i Glumini.

Poljoprivrednici treba da se obrate u stručnu službu za poljoprivredu grada Zvornik radi dobijanja potvrde. Krajnji rok za preuzimanje regresiranog dizel goriva je 30. novembar.

Informacije o postupku preuzimanja goriva mogu se dobiti na telefon br 056/232-239.

Tagovi
Back to top button
Close
Close