9.4 C
Zvornik
05. октобра 2022.

Neradni dani za majske praznike u Zvorniku

ZVORNIK – ​​Neradni dani u Republici Srpskoj biće 29. april, te 01, 02. i 09. maj kada se obilježavaju vjerski i republički praznici Veliki petak, Vaskrs, Međunarodni praznik rada i Dan pobjede.

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti u te dane imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Odlukom Gradske uprave o radnom vremenu u dane republičkih praznika dužni su da rade zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika, preduzeća za održavanje puteva i vatrogasna jedinica.

U ovim preduzećima, ustanovama i organizacijama u dane republičkih praznika obavezno je organizovanje rada i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima. Preduzeća, ustanove i organizacije koje u redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezna da utvrde povećan obim rada i dežurstva utvrđen ovom Odlukom.

Odlukom Gradske uprave definisano je da u dane republičkih praznika do 15:00 sati mogu da rade prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice održavanja i popravke motornih vozila.

U dane republičkih praznika mogu da rade ugostiteljski objekti u radnom vremenu za redovne radne dane utvrđenim Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području grada Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se