13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Baba optužena za čedomorstvo, trojica muškaraca za obljubu

DOBOJ – Okružni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Vojkane Bogojević (54) iz Trnjana, optužene za ubistvo dvije bebe koje je rodila njena nedovoljno mentalno razvijena kćerka Sanja Bogojević (26).

Optužnica je potvrđena i protiv Vida Jankovića iz Dugog Polja i Žarka Cvijetića iz Skugrića, opština Modriča, te Radeta Bogojevića iz Trnjana, optuženih za obljubu nad nemoćnim licem.

„U optužnici je predloženo da Okružni sud produži pritvor za osumnjičene jer i dalje postoje razlozi zbog kojih je i određen. Sud je potvrdio optužnicu, a odluka o produženju pritvora osumnjičenima još nije donesena“, naveli su u dobojskom Okružnom tužilaštvu, koje je podizanjem optužnice okončalo višemjesečnu istragu u ovom slučaju, koji je šokirao BiH.

Bogojevićeva, Janković, Cvijetić i Bogojević u pritvoru su od 25. januara, kada su uhapšeni.

Skeletni ostaci dvije bebe koje je Vojkana ubila po rođenju pronađeni su na njivi u blizini kuće Bogojevića, a DNK analizom je utvrđeno da je otac jedne od njih neko od trojice optuženih za obljubu, dok se za ocem druge bebe još traga.

Pod istragom je bio i otac djevojke, Milivoje, jer se sumnjalo da je znao ne samo za kćerkine trudnoće, nego i za njena „druženja“ s trojicom optuženika u porodičnoj kući u Trnjanima i da ih je čak on dovozio u njihovu kuću.

Sanja Bogojević, koja je krajem avgusta prošle godine izmještena iz porodice zbog sumnje da je žrtva seksualnog zlostavljanja, u svojoj izjavi, koju je dala tokom istrage, navela je da je imala seksualne odnose samo sa trojicom optuženih i da su oni očevi tri bebe koje je rodila, međutim rezultati DNK analize je demantuju.

Ona je navela da je u decembru 2010. godine, potom u oktobru 2012. i u julu 2014. godine imala odnose sa Jankovićem, Cvijetićem i Radetom Bogojevićem, nakon čega je ostala trudna, a potom se porodila u septembru 2011, zatim u julu 2013. i u aprilu 2015. godine.

Trećoj bebi presudila je Sanja jer joj je majka nakon porođaja kazala da je se riješi, ali njeno tijelo još nije nađeno.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se