naslovnaPolitikaVIJESTI

Zvizdić proglasio odluku, a srpski ministri podržali

BEOGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je čuo indicije, koje još nije provjerio, da je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić proglasio odluku o mehanizmu koordinacije, a da uopšte nije bilo sjednice Savjeta ministara BiH.

„I što je najgore, srpski ministri su to verifikovali i dali mu podršku kao da je bilo sjednice, koju nisu ni držali. Nema uopšte dokaza o tome, sve su naknadno upisali“, rekao je Dodik sinoć novinarima u Beogradu.

Prema njegovim riječima, takva BiH ne treba nikome, pogotovo ne Republici Srpskoj i Srbima.

„Ali, očigledno BiH i muslimani Bošnjaci su našli svoje Srbe i oni mogu da im urade šta hoće“, rekao je Dodik.

On je podsjetio da se davno zalagao da BiH podnese aplikaciju za članstvo u EU, ali da se ispune dva uslova – mehanizam koordinacije i „famozna priča `Sejdić-Finci`“, ali se, kako kaže, nije uspjelo.

Dodik je ponovio da ne može da bude protiv podnošenja aplikacije BiH za članstvo u EU i da ga raduje što je to uradio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je to zaslužio i jedini se ispravno zalagao za to, a ostalo su sve spekulacije.

„U ovom trenutku kada su mehanizam koordinacije usvojili na način kako su usvojili, taj prethodni postupak ne može da ima i nema našu podršku“, rekao je Dodik, podsjećajući da je to usvojeno tajno.

SRNA

Tagovi

Jedan komentar

  1. Ovo je pocetak kraja srpske i povratka nema,Dodik prica suplju, zna da je gotov,Bosna i hercegovina bila i bice onda i sad i sutra uvijek ispred necijih zelja,Drzava jedna od najstarijih na Balkanu ,svjetski priznata i poznata ,neovisno ko tamo zivi i koje su religije.Treba prekinuti i shvatiit da je to zemlja svih onih koji zele da tu zive a to je preko 60% bosanskih patriota,Ostali via Macva ili Srijem./ako vam se ne dopada,mozete i do Turske Bujrum)

Back to top button
Close
Close