31.4 C
Zvornik
19. јул 2024.

Mokri i klizavi kolovozi

BANJALUKA – Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH jutros se saobraćaj odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, posebno na području Mrkonjić Grada gdje vidljivost smanjena od 30 do 50 metara, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz. Odrona ima na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Gacko-Tjentište,

Iz Auto-moto saveza vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje i obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Na auto-putu Glamočani-Čatrnja vozi se po mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja u naseobini Lišnja, na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor. Izmjena režima saobraćaja na snazi je od 7.00 do 19.00 časova svakim danom, osim nedjelje. Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka 30.06.2016.godine.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, na dionici Prnjavor-Doboj.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na pomenutoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti iznad pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Na magistralnom putu Bijeljina-Brčko u toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog, pa je u naselju Gredice izmijenjen režim saobraćaja. Režim saobraćaja izmijenjen je i u naselju Gorice, na dionici puta Brčko-Lončari. Predviđeno je da radovi traju do 26. jula.

Zbog izgradnje regionalnog puta Nevesinje-Berkovići, na dionici Vojne-Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, na granici BiH i Crne Gore, moguć je saobraćaj za autobuse koji imaju više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona, kao i za vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3. Zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinatrans“ iz Zvornika.

U većem dijelu FBiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po mokrom i mjestimično vlažnom kolovozu. Nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja.

Zbog učestalih odrona Auto-moto skreće pažnju na puteve: Prozor-Jablanica, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštovanje je obavezno.

Na magistralnom putu Sarajevo tranzit u FBiH i dalje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila mase veće od tri i po tone i za autobuse. Dok traje zabrana ova vozila saobraćaju kroz grad.

Na auto-putu A1 saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se