17 C
Zvornik
29. септембра 2022.

Oprez zbog vlažnih kolovoza

BANJALUKA – U Republici Srpskoj ovog jutra vozi se po pretežno vlažnim kolovozima, a vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na dionice koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Iz AMS izdvajaju putne pravce Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Rogolji – Mliništa, Jezero – Novo Selo, Karanovac – Kneževo – Ugar, Sastavci – Ustiprača, Višegrad – Vardište, Brodar – Rudo, Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini i Gacko – Tjentište.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja u mjestu Naseobina Lišnja, na magistralnom putu Klašnice jedan – Prnjavor. Izmjena režima saobraćaja na snazi je od 7.00 do 19.00 časova svakim danom, osim nedjelje. Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Na magistralnom putu Bijeljina – Brčko u toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog pa je u naselju Gredice izmijenjen režim saobraćaja. Režim saobraćaja izmijenjen je i u naselju Gorice, na dionici puta Brčko – Lončari. Predviđeno je da radovi traju do 26. juna.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Vijaka dva – Razboj, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na istoj dionici puta preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od pet tona i visine veće od tri i po metra.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka – Doboj, na dionici Prnjavor – Doboj.

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Ukrina – Vijaka, u Vijačanima se povremeno saobraća jednom trakom. Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnom putu Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, na granici BiH i Crne Gore, moguć je saobraćaj za autobuse koji imaju više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona, kao i za vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3. Zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinatrans“ iz Zvornika.

U Federaciji BiH magla i niska oblačnosti mjestimično smanjuju vidljivost na 50 do 70 metara, uključujući putne pravce Livno – Šujica, Resanovci – Drvar i Bosansko Grahovo – Strmica.

Učestali su i odroni, posebno na putevima Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ, Prozor – Jablanica i Bugojno – Novi Travnik.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se