izbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

Iz gradskog budžeta stipendije za 250 studenata

ZVORNIK – Grad Zvornik u ovoj budžetskoj godini stipendiraće 250 studenata za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 155.000 KM.

Stipendije u visini od 1.000 KM na godišnjem nivou dobiće 86 studenata koji imaju prosjek ocjena preko 8,5, te 18 studenata prve godine fakulteta koji su bili „vukovci“ u srednjoj školi i 6 studenata master studija koji imaju prosjek preko 9,0, što je nova kategorija koja je uvedena ove godine.

Stipendija u visini od 500 KM na godišnjem nivou dodijeljene su za svih 13 studenata koji su ispunjavali uslove sa liste djeca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i civinih žrtava rata.

Godišnju stipendiju u iznosu 300 KM dobiće i svih 126 studenata sa liste studenati slabog materijalnog stanja koji su ipunjavali uslove.

– Pravilnik Gradske uprave Grada Zvornik prvenstveno stimuliše najuspješnije studente i u skladu sa tim su donesene navedene odluke o stipendiranju studenata – rekao je v.d. načelnika odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

Uslove konkursa nisu ispunila 34 kandidata i uglavnom se radi o studentima prve godine sa prosjekom ocjena u srednjoj školi ispod 4,0 i studentima druge i viših godina studija sa prosjekom ocjena ispod 7,0.

Sve liste biće objavljene na oglasnoj tabli Grada Zvornik, a kandidati koji nisu zadovoljni imaće pravo da podnesu žalbu Gradonačelniku Zvornika.

U protekloj budžetskoj godini opština je izdvojila 140.000 KM za stipendiranje 227 studenata.

Tagovi
Back to top button
Close
Close