INFOCENTAR

Voda na putu, mogući jaki udari vjetra

Zbog izlivanja rijeke Une u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Kulen Vakuf-Martin Brod, u Federaciji BiH /FBiH/, a na području Foče, Mostara, Čapljine, Livna i Tomislavgrada mogući su povremeni jaki udari vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Magla smanjuje vidljivost na području Kneževa, Mrkonjić Grada, Prijedora, Foče i Bosanskog Grahova.

U Republici Srpskoj vozi po pretežno mokrim i mjestimično vlažnim i klizavim olovozima, a u Federaciji BiH /FBiH/ po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja, naročito na putevima: M-16 Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, M-15 Rogolji-Mliništa, R-415 Jezero-Novo Selo, R-413 Karanovac-Kneževo-Ugar, M-5 Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, M-18 Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini I Gacko-Tjentište.

Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja u naseobini Lišnja, na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor. Izmjena režima saobraćaja na snazi je od 7.00 do 19.00 časova svakim danom, osim nedjelje. Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka.

Na magistralnom putu Bijeljina-Brčko u toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog pa je u naselju Gredice izmijenjen režim saobraćaja. Režim saobraćaja izmijenjen je i u naselju Gorice, na dionici puta Brčko-Lončari. Predviđeno je da radovi traju do 26. juna.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na istoj dionici puta preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od pet tona i visine veće od tri i po metra.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, na dionici Prnjavor-Doboj.

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima se povremeno saobraća jednom trakom. Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnom putu Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Poljem, na granici BiH i Crne Gore, moguć je saobraćaj za autobuse koji imaju više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona, kao i za vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3. Zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinatrans“ iz Zvornika.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Tagovi
Back to top button
Close
Close