10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Za što sve služi opcija “airplane mode“ na tvom pametnom telefonu?

Opcija “airplane mode“ na tvom pametnom telefonu ima još nekoliko odličnih funkcija, za koje možda nisi znala

Ne, ova se opcija ne mora koristiti samo prilikom letenja.

Opcija „airplane mode“, odnosno „avionski mod“, na vašem pametnom telefonu ima još nekoliko odličnih funkcija, za koje možda niste znali.

1. Kvalitetan san

Ako ti je hitno potreban kvalitetan odmor, ova opcija je savršeno riješenje. Tako te poruke, pozivi ili notifikacije na Facebooku neće buditi tokom noći, ali i dalje možeš koristiti svoj pametni telefon kao budilnik.

2. Slaba baterija

Ovim načinom rada, sačuvaćeš i bateriju na svom telefonu. Pa umjesto da ju trošite na automatske aktivnosti, koje stvarno ne trebate u tom trenutku, ona će se sačuvati za kasnije, kada ćete možda morati hitno nekoga nazvati, jer nikada ne znate u kakvoj ćeš se situaciji naći.

3. Brže punjenje

Imate još 10 minuta, prije nego napustite stan, a baterija je na 5 posto? Nema problema! Stavite telefon na punjač i odaberite ovu opciju, kako bi se vaš telefon brže punio.

4. Ograničenje ometanja

U vrijeme kada trebate biti potpuno sami sa svojim mislima, i tu je ova opcija odličan izbor, jer će onemogućiti sve vrste ometanja, prije svega pozive od Facebook prijatelja na igranje igrica.

5. Put u inostranstvo

Uključivanjem ove opcije, nećete se opterećivati „čarima“ roaminga, a i dalje možete koristiti svoj mobitel za fotkanje.

6. U bioskopu

Možda ste isključili zvono, ali telefon će i dalje svijetliti, kada neko lajkuje vašu novu profilnu sliku na Facebooku ili pošalje zahtjev za prijateljstvo. A kada nema usluge, nema ni prigovora ostalih ljudi u bioskopu, pozorištu i slično, kojima smeta svjetlo sa ekrana vašeg telefona.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se