7.4 C
Zvornik
25. септембра 2022.

Video igre nisu štetne već pomažu

Sudeći po istraživanju stručnjaka sa Univerziteta u Ročesteru, vrijeme provedeno ispred računara sa video igrama nije izgubljeno, niti ovaj vid aktivnosti na igrača djeluju destruktivno, pišu “Večernje novosti”.

S obzirom na to da zahtjevaju punu aktivnost igrača i donošenje odluka o postupcima velikom brzinom, dešava se nešto potpuno suprotno. Video igre, tvrde istraživači iz Ročestera, pozitivno utiču na mentalne sposobnosti čak i u ozbiljnim životnim okolnostima.

U istraživanju koje su obavili sa više eksperimenata, učestvovale su dvije grupe ispitanika, od kojih je jedna uključena u rad sa videoigrama, dok je druga bila samo posmatrač. U jednom eksperimentu obje grupe su posmatrale skup tačaka na ekranu i odgovarale, u kojem pravcu se kreće koja tačka. U drugom ogledu određivali su iz kog smijera dopire zvuk. Pokazalo se da su igrači videoigara donosili odluke brže i tačnije.

Na osnovu dobijenih rezultata stručnjaci su zaključili da su videoigrači bolji, jer se radi o situacijama koje se jednom javljaju, a nikada ne ponavljaju, zbog čega, u hodu, baš kao i u životu, treba donositi precizne i brze odluke.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se