KulturaVIJESTIZvornik

U Domu omladine u Zvorniku predstavljena knjiga Borke Miličić Bobe

ZVORNIK – U Domu omladine u Zvorniku, predstvljena je knjiga „Vraćam sjaj očima svijim, prvenac Zvorničanke Borke Miličić Bobe. Knjiga je izašla u izdanju „ASoglasa“ iz Zvornika uz saizdavaštvo „Ganeša kluba“ iz Beograda.

O knjizi su govorili autor i recenzent Dejan Spasojević, a dijelove iz knjige je čitala Aleksandra Radić.

– Roman „Vraćam sjaj očima svojim“ je ljubavni roman sa istorisjkom podlogom. Autorka je uložila ogroman trud prilikom prikupljanja istorijskih podataka o gradu Zvorniku iz svih raspoloživih izvora, i to daje dodatnu vrijednost njenom prvom književnom ostvarenju. Težište radnje je smješteno u Zvorniku, najvećim dijelom na srednjevijekovnoj trvrđavi, od koje autorka polazi i na koju se više puta vraća – rekao je Spasojević.

Knjiga je kombinacija ljubavnog i istorijskog romana. U njoj ima dosta podataka o Zvorniku, o srdnjevijekovnoj tvrđavi, o Drini, starom mostu, crkvici „Mali Ostrog“, koja se nalazi na desnoj obali blizu mosta, o arheološkim iskopinama, građevinama koje je gradila Prokleta Jerina, žena Đurađa Brankovića i dosta drugih podataka.

– Glavni likovi su Nela, djevojka koja je veliki zaljubljenik u svoj grad i Aleksa, stranac koji je sa nekim svojim namerama došao u ovaj grad. Da bi upoznao Zvornik, sreće Nelu i oni polaze u obilazak trđave, gdje shvataju da je među njima buknula ljubav. Oni zauvijek prestaju biti stranci jer nisu mogli odoljeti Duhu falalne Jerine i čarima plahovite Drine – rekla je Miličićeva.

Borka Miličić Boba je rođena 1974. godine u Čelopeku. Od ranih školskih dana bavila se pisanjem. Objavljivala je pjesme i prozne radove u školskom listi „Galeb“ u OŠ „Sveti Savać, u književnom klubu“Drinski“ i drugim listovima i časopisima.

Učesnik je brojnih književnih manifestacia u kojima je nastupala sa Duškom Trifunoviće, Slobodanom Rakitićem, Obrenom Jovićem, Perom Zubcem, Milanom Stevanovićem, Grujom Lerom, Maricom Lukić i mnogim drugim.

Udata je i ima kćerku.

D.Gajić

Tagovi

Jedan komentar

  1. Vrlo često se stidim što sam pisac , pesnik , nazovite kako već hoćete . Ovo je za mene uvreda , jer nemam ništa sa ovim i ne znam ni kako izgleda enterijer Doma omladine u Zvorniku , jer me taj rodni moj grad sa svojim tj. Milorada Dodika opštinarima diskredituje već 15 godina . Niko nema pravo da se kiti mojim perjem , jer moje ime nije na prodaju . Od mene ni malo poštovana Borka Miličić uklonite ovo sa linka , jer nemam nikakve dodirne tačke sa Vama ni sa Zvornikom po pitanju pisane reči i tako će i ostati i kad budem mrtva . Vi ste za mene mrtvi baš kao što ste i vi mene živu sahranili . Stidim se što sam pisac , jer upravo takvi kao vi su izašli i ubili i Isusa Hrista . Daleko vam lepa kuća bila .

Back to top button
Close
Close