3.1 C
Zvornik
30. новембра 2022.

Proglašena epidemija zarazne bolesti u Milićima

MILIĆI – Iz Doma zdravlja „Sveti Nikola“ u Milićima danas je saopšteno da je u ovoj opštini proglašena epidemija zarazne bolesti zbog povećanog broja pacijenata sa želudačno-crijevnim tegobama.

U saopštenju je navedeno da se problemi najviše javljaju kod djece školskog uzrasta, ali i kod odraslih različite starosne dobi, a manifestuju se u vidu povraćanja, proliva, bolova u stomaku, povišene tjelesne temperature i malaksalosti.

Direktor Doma zdravlja Dalibor Bačić rekao je Srni da je ova ustanova obavezna da proglasi epidemiju zbog enormnog broja lica koja se zbog uočenih zdravstvenih tegoba javljaju ljekarima.

„U ovih sedam do 10 dana svakodnevno je bilo od 30 do 50 lica, što je za našu opštinu izuzetno mnogo“, naveo je Bačić.

LJekar u Domu zdravlja u Milićima Svetozar Marinković rekao je Srni da klinička slika pacijenata koji se javljaju u tu ustanovu blaga do umjereno teška, te da se poslije ljekarske intervencije i propisane terapije upućuju na kućno liječenje.

„S obzirom na to da su pacijenti odrasli i djeca, mislim da je ovo neki oblik šire zaraze hranom ili pićem. To bi u narednim danima trebalo tačno utvrditi“, ističe Marinković.

U obrazovnim ustanovama u Milićima uočeno je povećano odsustvovanje učenika sa časova, i to nešto više u Osnovnoj školi „Aleksa Jakšić“, gdje u odjeljenjima dnevno izostaje od tri do pet učenika, dok u Srednjoškolskom centru danas na časove nije došlo 25 učenika.

Komunalno preduzeće u Milićima danas je obavijestilo građane koji se snabdijevaju iz gradskog vodovoda da voda zbog zamućenosti nije upotrebljiva za piće.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se