LIFESTYLE

Evo zašto nikada nećete vidjeti žensku bradavicu na Instagramu

Tag „FreeTheNipple“ koji je prošle godine lansirala Lina Esko ima za cilj da pokaže duple standarde koji postoje na društvenim mrežama kada su u pitanju muške i ženske bradavice. Jedan od najvećih cenzora, Instagram, odlučio je da nam da objašnjenje zašto nikada nećemo vidjeti žensku bradavicu na fotografiji.

Instagram munjevitom brzinom uklanja sve postove na kojima se nalazi ženska bradavica, čak i u slučajevima kada sadržaj nije pornografske prirode.

Izvršni direktor kompanije Kevin Sistrom riješio je da nam da objašnjenje zašto je to tako, a glavni krivac je Epl.

On tvrdi da servis za dijeljenje fotografija koji se nalazi u vlasništvu Fejsbuka nije u stanju da promjeni svoja pravila zbog sistema rangiranja unutar Eplove prodavnice aplikacija.

Ako bi Instagram dozvolio fotografije necenzurisanih ženskih bradavica unutar svoje aplikacije, Epl bi povećao starosno ograničenje za njeno korišćenje sa trenutnog 12+ na 17+.

A Instagram jednostavno ne može da dozvoli da ostane bez svoje tinejdžerske publike.

U slučaju da se ova pravila ne ispoštuju aplikacija može biti uklonjena iz prodavnice.

Veliki broj slavnih osoba koje se ponose svojim grudima kao što su Maji Sajrus i Naomi Kembel bile su žrtve ove politike, a prošle godine je bez naloga ostala Rijana nakon što je postavila fotografiju u toplesu.

„Ako fotografiju koju planirate da postavite ne biste pokazali djetetu, roditeljima ili šefu, onda možda to ne bi trebalo da uradite. Nalozi koji dijele golotinju ili sadržaj za odrasle biće deaktivirani“, stoji u pravilima ove društvene mreže.

Tagovi
Back to top button
Close
Close