LIFESTYLE

Kako žene „muvaju“ muškarce?

Da li je postalo normalno da dame „startuju“ pripadnike jačeg pola. Djevojke kao da su u poslednje vrijeme postale prinuđene da krenu u zavođenje. One koje se i osmijele za „napad”, često imaju dilemu – gdje to da urade

Žena s nogama prekrštenim na pravi način i savršenim dekolteom, pripovjeda tribunalu o stvarnim razlozima koji su doveli do ubistva njenog ljubavnika, dok sudija, advokati i porota, koju čine isključivo muškarci, opčinjeno prate priču…

Ovako moć pripadnica ljepšeg pola slikovito opisuje dr Alehandro Napolitano, psihoterapeut iz Buenos Ajresa. I dodaje da pred atraktivnom ženom muškarci, koliko god pokušavali da se odupru, na kraju bivaju razoružani njenim oblinama, bojom glasa ili prstima koji se nježno igraju sa uvojcima kose. One zavode figurom, zarobljavajući muški pogled do hipnotičkog transa. Ako su muškarci vizuelna bića, onda je izvijesno da su fizičke karakteristike i manipulisanje njima, najjače žensko oružje. Da li je, međutim, i jedino? Trijumfuju li u toj igri zavođenja i na drugačiji način, koristeći inteligenciju, oslanjajući se na duhovitost, ističući plemenitost? I koliko uopšte sve to koriste, jer je pitanje prije pitanja – da li su konačno srušeni stereotipi, pa je postalo normalno da djevojke startuju muškarce? Psihoterapeut Marija Vicković kaže da je u današnje vrijeme muvanje sve rijeđa pojava, ali i da su se dame ipak osmjelile i počele da prilaze tipovima.

– Videle su da od njih nema ništa, pa su odlučile da naprave prvi korak – kaže sagovornica „Života plus“. – Udvaranje je nekada bilo rezervisano za pripadnike jačeg pola. Šta sve nisu radili da bi osvojili naklonost simpatija. Danas su se povukli, zavukli u ćoškove i kao da čekaju da ih djevojka njihovih snova izvuče odatle. Dogodilo se to da su žene postale prinuđene da krenu u zavođenje, pišu Novosti.

Neviješte u toj igri, ili zapravo viješte, oslonile su se na ono iskonsko u njima. Zavođenje pogledom ispod obrva, osmjeh koji je istovremeno i stidljiv i provokativan, nježna boja glasa i zavodljiv hod – pred muškarcem će odati svaku ženu željnu pažnje. I to, kaže Marija, nije nikakvo strateško oružje, nego ono što je svojstveno damama od rođenja, samo je ranije, kulturološkim ili religijskim imperativima, bilo ugušeno. Kada djevojka na tome počne da insistira i naglašeno koristi, po savjetima gejša iz filmova, može da se kaže da je pribjegla taktici.

– Intenzivna igra kosom je jasan znak da žena želi da zavede određenog muškarca. A on će to moći da shvati i ako, dok razgovaraju, ona na specifičan način ukršta noge, sa vrhovima stopala usmerenim prema njemu. Dame često šalju signal i tako što stalno pred tipovima diraju minđuše ili ogrlicu, suptilno im se unose u lice ili se smeškaju – kaže psihoterapeut.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#dbdbdb“ arrow=“yes“ align=“right“]

DOK ŠETAJU PSE U PARKU…

U poslednje vrijeme, djevojke često startuju tipove sa psom, dok u parku same šetaju svoje kućne ljubimce. A postoji i objašnjenje. Naučnici s Mičigen univerziteta sproveli su eksperiment koji je pokazao da žene smatraju da vlasnici pasa odaju utisak osobe koja je sposobnija da ostvari dugoročnu vezu i povezanost, a pritom djeluje opuštenije i pristupačnije.

[/quote]

Zato ona za početnice savjetuje romantične filmove, koji bi mogli da budu dobar šlagvort za ženski izlazak tokom kojeg se drugarice razbježe po klubu i svaka se usredsredi na svoju „metu“. Izbor „oružja“ je na djevojkama. A opet, dr Alehandro Napolitano tvrdi da je zavođenje pogledom najbrže i najčistije. Jedna kineska studija sprovedena na 120 ljudi je, s druge strane, otkrila da kada neko čuje da je osoba ljubazna, odmah je doživljava atraktivnijom, što pogotovo važi za priču u kojoj dame prilaze.

– Harizma je povezana sa privlačnošću lica, tako da pozitivne osobine mogu da povećaju atraktivnost, dok je negativne smanjuju – objašnjavaju naučnici.

Smijele žene kojima nije bauk da startuju tipove, ponekad imaju problem gdje to da urade. Stručnjaci savjetuju okruženje u kojem provode najviše vremena, kao što je radno mjesto, jer su tu najprirodnije. Ali tu se opet kriju druge zamke – pomisao na eventualni debakl i pitanje šta posle njega. U gradskom prevozu je obično neprijatno, na ulici su veće šanse da ih muškarac loše procijeni, a ako se flertovanje odigrava u kafiću, onda je, savjetuju stručnjaci, najbolje da to bude za šankom, odmah do nekog muškog društva. Pritom je važno da djevojka cijelo veče ne sjedi za mobilnim telefonom, jer će time, iako sve vreme kao ćaska sa „metom“, slati signal da je zauzeta ili suštinski nezainteresovana.

Dr Alehandro kaže da je fizička priča primarna, a svi ostali aduti, kao što je inteligencija, duhovitost i dobrota dolaze na drugi pogled. Tada je važno da svaka djevojka naglasi ono najbolje u sebi. On još dodaje da je važno da žene zapamte sledeće:

– Zavođenje je strateška igra koja se igra u etapama, zahteva strpljenje, a pobedu treba slaviti tek na samom kraju.

Dakle, važno je da se dobro rasporede snage. A ako malo i zaškripi na početku, nemojte odmah da odustajete. I smijte se, jer osmjeh, kažu, uvijek djeluje.

Tagovi
Back to top button
Close
Close