12 C
Zvornik
24. мај 2024.

Zapad želi da pokaže muslimanima da je spreman da kazni i hrišćane

Bivši šef diplomatije Srbije Vladislav Jovanović ocijenio je da britanska rezolucija o Srebrenici nije usmjerena samo na Srbiju i Republiku Srpsku, već da njome Zapad želi da poruči muslimanskom svijetu sa kojim je u sve većem konfliktu da je spreman da se obračuna i kazni hrišćane koji su počinili zločin nad muslimanima.

Jovanović je ocijenio da je pozadina britanske rezolucije i pokušaj da se „ublaži konflikt sa muslimanima“ koji je sve izraženiji u zapadnim zemljama.

„Ova rezolucija nije usmerena samo na Srbiju i Republiku Srpsku već ima nameru da se muslimanski svet upozori da je Zapad, koji je sa njima u sve većem i otvorenom konfliktu, eto, spreman da kazni hrišćane, u ovom slučaju Srbe“, rekao je Jovanović za RTS.

Novinar Jelena Cerovina naglašava da je rezolucija Velike Britanije veoma dobro osmišljena i koordinisana i da je u više od 100 ceremonija koje su u Britaniji održane povodom godišnjice događanja u Srebrenici usmjereno ka tome da se stvori atmosfera da rezolucija mora biti usvojena.

Ona vjeruje da će tokom večerašnje sjednice Savjeta bezbjednosti UN Rusija na sve načine pokušati da se suprotstavi usvajanju rezolucije o Srebrenici, a da će, ukoliko ne uspije u tome, uložiti veto.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se