Regija BiračVIJESTI

Sa ljetovanja na hrvatskom primorju stiglo 45 djece

Sa osmodnevnog ljetovanja u Novom Vinodolskom na hrvatskom primorju večeras se vratilo 45 djece i njihovi vodiči iz Srebrenice, Skelana, Bratunca i Kravice.

Djeca, od kojih je oko polovine prvi put bilo na moru, ističu da im je ovo bilo nezaboravno ljetovanje i da su naučili plivati svi koji to ranije nisu znali.

Predsjednik Udruženja „Klisa“, koje je organizovalo ovo ljetovanje, Vjekoslava Perković rekla je Srni da su djeca besplatno ljetovala u odmaralištu Crvenog krsta grada Zagreba u Novom Vinodolskom, gdje su i prethodne tri godine ljetovala djece iz ove dvije podrinjske opštine.

„Djeca su imala besplatan odmor na moru i, što je posebno značajno i korisno, svi neplivači su naučili plivati uz pomoć vodiča koji su bili i instruktori plivanja i uložili su maksimalnu energiju i znanje da sve neplivače nauče da plivaju“, kaže Perkovićeva.

Ona je istakla da je riječ o djeci svih nacionalnosti, seoskoj i gradskoj, a prednost za besplatno ljetovanje imali su najbolji učenici i djeca iz višečlanih i siromašnijih porodica.

Tagovi
Back to top button
Close
Close