Ex-YuVIJESTI

Zahvalnost Mađarskoj na podršci da „Turski tok“ prođe kroz Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Budimpešti da je Srbija zahvalna Mađarskoj jer podržava da gasovod „Turski tok“ prođe kroz Srbiju.

Vučić je rekao da se danas uvjerio da su neki željeli da izbjegnu Srbiju i zahvalio se Mađarskoj što je podržala Srbiju i što želi da dobija gas i iz smjera juga i pravca Srbije.

Govoreći o zajedničkim infrastrukturnim projektima, Vučić je istakao da je za Srbiju od ključnog značaja izgradnja brze pruge Beograd – Budimpešta i najavio da će izgradnja početi do kraja godine.

„Za tri, tri i po godine mogli bismo da putujemo brzom prugom i da za duplo kraće vrijeme od sedam sati, koliko je sada potrebno, stižemo u Budimpeštu“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare poslije zajedničke sjednice vlada Srbije i Mađarske, prenose beogradski mediji.

On je potvrdio da je na sjednici vlada bilo riječi i o izgradnji pruge Baja – Segedin – Subotica, otvaranju plovnog prelaza na Tisi i prelaza na granici Srbije i Mađarske.

Vučić je rekao da su mađarske kompanije zainteresovane za privatizaciju 35 srpskih preduzeća, kao i da je dogovoreno da se nađe uspješna kompanija iz Srbije koja bi ulagala u Mađarsku.

„Želimo da vidimo mađarske kompanije u celoj Srbiji, ne samo na severu, i mislim da smo uspeli da postignemo tu vrstu dogovora“, rekao je Vučić.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close