1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

U Srebrenici u toku postavljanje horizontalne signalizacije

U Srebrenici je u toku postavljanje horizontalne signalizacije na putevima, obilježavaju se pješački prelazi i mjesta gdje đaci prelaze puteve i ulice.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Duško Gojić rekao je da je to redovna aktivnost i da je njihova dužnost da se jednom godišnje izvrši obilježavanje i postavi horizontalna i vertikalna signalizacija na svim putnim pravcima koji su u nadležnosti ove firme, odnosno izvođača radova koji održavaju puteve širom Srpske.

„Ovdje je postavljana signalizacija na rekonstruisanoj dionici puta Srebrenica – Zeleni Jadar i nastavljeno je sa postavljanjem signalizacije kroz Srebrenicu i regionalnim putem do Bratunca“, naveo je Gojić.

On je istakao da se ova aktivnost finansira sredstvima planiranim za redovno održavanje puteva i da nije riječ o nekim posebnim izdvajanjima.

Jelenko Vasić, direktor „Zvornik-puteva“, firme koja održava puteve u regiji Birač, rekao je da je signalizacija veoma važna za bezbjednost saobraćaja na putevima i da je neophodno redovno održavanje.

„Uskoro ćemo postaviti i nove saobraćajne znakove umjesto onih koji su oštećeni ili otuđeni da bi se i vertikalnom signalizaciojom uticalo na poboljšanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju“, istakao je Vasić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se