5.9 C
Zvornik
26. април 2024.

Ništa ne ugrožava održavanje komemoracije

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković na današnjem sastanku ocijenili su da je stanje bezbjednosti povoljno i da nema ničega što bi ugrozilo održavanje komemoracije 11. jula u Potočarima.

„Kao predsjednika Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula i načelnika opštine, Vilić me je obavijestio da se stanje bezbjednosti stalno prati i da je dobro, da nema ništa što bi moglo izazvati pometnju. To me čini srećnim i zadovoljnim“, rekao je Duraković novinarima.

On je istakao da je prethodnih dana bilo raznih spekulacija, pa i svađa, ali da su nesuglasice pravaziđene.

Duraković je pozvao sve zainteresovane da doprinesu da predstojeća obilježavanja godišnjica stradanja u srebreničkoj opštini budu dočekana i sprovedena u redu i miru.

Vilić je kratko napomenuo da će biti objavljeno saopštenje sa ovog sastanka u toku dana i da je Duraković rekao ono što je bila suština njihovog razgovora.

Direkcija preduzima sve neophodne mjere i radnje

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić upoznao je danas načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića o aktivnostima u vezi sa obezbjeđivanjem komemoracije u Potočarima 11. jula, te istakao da se preduzimaju sve neophodne mjere i radnje iz nadležnosti Direkcije.

Vilić je rekao da će Direkcija preduzeti sve neophodne mjere i radnje da bi svi građani nesmetano i dostojanstveno prisustvovali komemoraciji u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari.

On je naveo da će Direkcija obezbijediti dolazak i boravak oko 50 stranih VIP delegacija koje će učestvovati u obilježavanju, saopšteno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Vilić je naglasio da je na najvišem nivou saradnja i komunikacija sa svim policijskim i obavještajnim agencijama koje učestvuju u osiguranju ovog događaja – Direkcije, MUP-a Repbulike Srpske, Obavještajno-bezbjednosne agencije, Federalne uprave policije, Granične policija BiH, Sipe i kantonalnih MUP-ova.

Duraković, koji je i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, upoznat je o tome da za sada ne postoje obavještajno- bezbjednosna saznanja koja bi ukazivala na ugrožavanje obilježavanja ovog događaja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se