7.4 C
Zvornik
11. мај 2024.

MUP Srpske evakuisao Vučića i Pahora

Tokom komemorativnog skupa u Srebrenici izvršen je napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru, koji su obezbjeđivali pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, saopšteno je iz Štaba akcije za obezbjeđenje skupa.

Kako se navodi, dio učesnika skupa je na Vučića u Potočarima bacao razne predmete, uz pogrdne uzvike i psovke.

Tokom komemoracije napadnut je i presjednik Slovenije Borut Pahor.

„Zahvaljujući operativnom obezbjeđenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i ličnom obezbjeđenju premijera Srbije, uspješno i vrlo efikasno izvršena je evakuacija premijera Vučića i presjednika Pahora“, istaknuto je u saopštenju.

Prema procjeni policije, komemorativnom skupu u Srebrenici danas je prisustvovalo više od 30.000 građana, među kojima su bili i međunarodni predstavnici, te domaće političke i javne ličnosti.

Na magistralnim i regionalnim putevima podrinjske regije saobraćaj je bio frekventan, ali je tokom trajanja skupa u Srebrenici obezbijeđeno njegovo nesmetano odvijanje.

Skup je završen oko 15.00 časova.

Komemoraciju u Srebrenici obezbjeđivali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom, Agencijom za istrage i zaštitu, Federalnom upravom policije, MUP Kantona Tuzla i Graničnom policijom BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se