Crna hronikanaslovnaVIJESTI

Teroristički napad u Zvorniku: Saslušan Demirović, izuzeti predmeti

ISTOČNO SARAJEVO – U Agenciji za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH saslušano je lice čiji su inicijali M.D, a u objekatima koje je koristilo pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti, potvrđeno je Srni.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima, postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pretresli su juče objekte na dvije lokacije na području Kalesije i Zvornika s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sam terorizmom.

Pretreseni su stambeni objekti i druge prostorije koje koristi M.D, a pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, navode iz Sipe.

Prema navodima federalnih medija, riječ je o Muhamedu Demiroviću.

„Kriminalistička obrada nad osobama čiji su inicijali K.M. i A.F.H, koje su prije dva dana lišene slobode i privedene u službene prostorije Regionalne kancelarije Sipe u Tuzli, još traje“, rekla je Srni portparol ove agencije Kristina Jozić.

Riječ je o Kasimu Mehidiću i Avdulahu Hasanoviću koji su uhapšeni zbog sumnje da su povezani sa terorističkim napadom na policijsku stanicu u Zvorniku, 27. aprila.

U Sipi ističu da pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti sa ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentovanja krivičnog djela.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u ponedjeljak, 27. aprila, uveče u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz Sapne kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Ibrić je likvidiran prilikom razmjene vatre sa policijom.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close