Čović: U mehanizam koordinacije uključiti sve nivoe vlasti

SARAJEVO – Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da će u mehanizam koordinacije morati biti uključeni svi nivoi vlasti u BiH.

„U mehanizam koordinacije moraće biti uključeni svi nivoi vlasti, od države, entiteta, kantona, i ja mislim da s tim nećemo imati problema“, istakao je Čović, komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića o tome da postoji ideja da mehanizam koordinacije sa EU bude pojednostavljen.

Članovi Predsjedništva BiH krajem aprila trebalo bi da otputuju u Brisel, da bi zvaničnike EU izvijestili o aktivnostima preduzetim na realizaciji obaveza iz Izjave o reformama koje traži EU, piše „Dnevni avaz“.

Čović je rekao da za sada postoji preliminirani poziv visokog predstavnika EU sa spoljnu politiku Federike Mogerini da članovi Predsjedništva posjete Brisel 24. aprila.

„Zamisao je da u okviru naše posjete bude organizovan radni doručak, na kojem bi bilo riječi o Izjavi na čije smo se provođenje obavezali, kao i o mehanizmu koordinacije, te o tome kako da se napravi brzi iskorak u provođenju različitih odluka“, naveo je Čović.

On je najavio da će zvanični razgovori o ovoj temi biti otvoreni naredne sedmice.

SRNA

Back to top button