17 C
Zvornik
26. април 2024.

Zemljotres kod Kosjerića, podrhtavao i Zvornik

Zemljotres magnitude 4,6 jedinice Rihterove skale pogodio je u 21.47 regionu Kosjerića. Potres je trajao 26 sekundi.

Zemljotres se osjetio i u gradovima istočne Republike Srpske, u Bijeljini, Zvorniku, Bratuncu, Srebrenici…

Kako su potvrdili iz Republičkog seizmološkog zavoda Srbije intenzitet u epicentru procijenjen je na 5 stepeni Merkalijeve skale.

„Zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti“, stoji u saopštenju RSZ-a Srbije.

Takvi potresi nisu neuobičajeni u ovom području, gdje seizmološka aktivnost traje od 3. marta, a prema riječima stručnjaka, nastaviće se i narednih dana, ali slabijeg intenziteta.

Zemljotres kod Kosjerića

Prije dva dana, zemljotres manjeg intenziteta 2,7 jedinica Rihterova skale registrovan je, takođe, u regionu Kosjerića.

Kako javlja dopisnik „RTS“-a iz Požege, u Kosjeriću ima naprsnuća na objektima starije gradnje. Zatresle su se police u kućama.

„Zemljotres je bio jakog intenziteta i predhodio mu je jak prasak prije udara. Za sada nema informacija da je nanjeta materijalna šteta na objektima, ali smo odmah smo aktivirali Štab za vanredne situacije, policiju i vatrogasce, pa ćemo više informacija u toku narednog dana“, rekao je predsjednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić.

„Najvažnije je da nema povrijeđenih“, rekao je Stojanić „RTS“-u.

Ekipe su krenule na teren, a s obzirom na to da u tim krajevima nema struje već dva dana, građani teško i mogu da prijavu eventualnu materijalnu štetu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se