13.1 C
Zvornik
30. септембра 2022.

Objavljen spisak potencijalnih korisnika za obnovu kuća oštećenih u poplavama

ZVORNIK – Na oglasnoj tabli Opštine Zvornik objavljena je rang-lista sa imenima 21-og potencijalnog korisnika po Javnom pozivu za podnošenje prijava za dodjelu pomoći fizičkim licima čiji su stambeni objekti oštećeni usljed elementarnih nepogoda u 2014. godini.

Javni poziv raspisalo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH u okviru Projekta hitnog oporavka od poplava – zajam Svjetske banke i njime je obuhvaćena i opština Zvornik.

Zahtjeve su mogli podnositi građani čiji su stambeni objekti u kojima su živjeli na dan 15. maja 2014. godine, pretrpjeli štete od poplava i klizišta, a nisu ostvarili pravo na vaučere.

Odabir korisnika izvršila je Komisija za odabir Federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica.

Pravo žalbe na rang listu moguće je podnijeti Federalnom ministarstvu, ul. Alipašina br. 41, 71.000 Sarajevo u roku od osam dana od dana objave, preporučenom poštom ili lično.

Nakon roka za prigovor i rješavanje po žalbama, inžinjeri Federalnog ministarstva obićiće na terenu svaku kuću i napraviti predmjer potrebnih radova. Isto će biti učinjeno i u ostalim opštinama obuhvaćenim Javnim pozivom. Korisnici će biti poznati nakon što se sagledaju ukupne potrebe na terenu i raspoloživa sredstva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,107PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se