17 C
Zvornik
27. септембра 2022.

Milioner iz Bijeljine: Vjerovao sam u ludu sreću, ali milione nisam ni sanjao

BIJELJINA – Uvijek sam vjerovao u neku ludu sreću, godinama igrao razne igre i dobijao više puta, ali nikada nisam ni sanjao da će mi sreća donijeti milione.

Tim riječima svoju filmsku i gotovo nestvarnu životnu priču započinje Jasko Šabić iz Bijeljine, koji je stekao planetarnu popularnost osvojivši pet miliona evra u nagradnoj igri u Italiji. Nevjerovatna sreća ga je pogledala kad je svratio da predahne na dugom putu iz Švajcarske u Italiju, u koju se uputio u potrazi za poslom.

„Hvala, hvala, ali nije gospodin, samo Jasko“, odgovorio je kroz smijeh na čestitke na početku razgovora.

Srećku koja mu je promijenila život kupio je iz navike. Toliko puta je ostao kratkih rukava da od jedne „grebaljke“ u dugom nizu nije imao velika očekivanja.

„Kupio sam srećku čisto iz navike. Uvijek sam volio da igram tu igru, dok sam putovao kroz italijanske gradove, radeći i tražeći nove poslove“, kaže Šabić za Glas Srpske.

Dva puta sedmično putuje na relaciji Švajcarska – Italija, pa je često stavljao sreću na iskušenje.

„U italijanskim kafićima dok piju piće svi grebu srećke. Uzmem tako i ja jednu od 20 evra. Ogrebem, kad ono zamjena. Zamijenim i dobitak 50 evra. Uzmem svojih 50 evra i krenem kući“,  prisjeća se svojih prvih dobitaka.

Tada je u njemu proradio neki čudan osjećaj da ga je krenulo, pa je na izlasku iz kafića u Varezeu kupio još pet srećki.

„Dođem kući, uzmem da grebem jednu. Kaže mi zet, inače Italijan, pa slabo govori naš jezik: „Papi, daj i meni jednu“. Pružim mu jednu, kaže ne tu, već drugu. Zamijenimo se. Kod njega nula, a kod mene 1.000 evra“, prepričava Jasko svoje sve ozbiljnije dobitke.

Od kad je pala „hiljadarka“ svakog ponedjeljka je obavezno išao u isti kafić. Tu je i poznaniku zakazivao susrete, da bi mu predao pakete, koje mu je slala supruga. I uvijek bi usput kupovao srećke.

„Kao i svaki put i toga dana dođem u bar i po navici uz piće uzmem i srećku. Kada sam vidio brojeve, kad se nisam srušio“, kazao je čovjek kojem je među četiri miliona stanovnika BiH sreća vjerovatno donijela rekordni dobitak.

Kad se pribrao i oporavio od šoka, prvo što je učinio bilo je da „okrene“ turu cijeloj kafani, iznenadivši sve oko sebe kada im je rekao da ih časti milioner.

Na pitanje kako se osjeća kao milioner, Jasko je ostao pomalo nedorečen.

„Pa… kako bih se osjećao?! Ne znam. Imao sam novca i ranije od tih igara. Dobijem, potrošim i tako… Uvijek sam bio kao feniks, dizao se iz pepela, dolje-gore, pa vam sad i ne znam opisati osjećaj“, kazao je novopečeni milioner.

Šabić je srušio i ustaljeni tabu da se o velikim dobicima ćuti i da samo najbliži znaju za stečeno bogatstvo. Odmah je u baru stao pred objektiv i ponosno pozirao sa milionskom srećkom. Kasnije se uputio u svoju Bijeljinu da sa ukućanima i prijateljima podijeli sreću. Kasnije će razmisliti u šta će trošiti novac.

„Ne plašim se što svi znaju da sam postao milioner. Imaju i drugi i više od mene pa mirno žive. Stigao sam u Bijeljinu. Prvo ću sa porodicom i prijateljima nešto okrenuti na ražnju. Moramo se proveseliti, a poslije ću vidjeti šta ću sa novcem. Ima vremena“, kaže Jasko.

Njegova sreća prelila se na dvije kćerke i suprugu, rodbinu i prijatelje, a najviše se obradovala majka Anđa.

„Drago mi je zbog mog Jaska! Srećna sam, ma presrećna“, kazala je uzbuđeno starica.

Srećan je i Jaskov rođak Šerif Ramadović, koji još nije stigao da vidi srećnog dobitnika.

„Zaista mi je drago što je naš Jasko dobio tolike pare. Neka je i njega Bog pogledao“, kazao je Ramadović i naveo da se Jasko uvijek snalazio i borio kroz život.

Bio je veliki borac i nije birao poslove da bi prehranio porodicu. Nije se, kaže, ničega libio, a nerijetko se i mučio da bi zaradio novac, koji ga je sada sam pronašao. Već je stigao i poziv iz banke u Rimu iz koje su ga obavijestili da će mu novac biti prebačen na račun.

Sve slutilo na sreću

Jasko Šabić kaže da je njegova sreća „kuvala“ kao vulkan pred erupciju. Dobijao je petnaestak puta po 1.000 i najmanje 40 puta po 500 evra.

„Dobitke od 100 i 50 evra i ne brojim. Njih bih uvijek zamijenio za nove srećke“, kaže Jasko.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,106PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se