15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Krenuli i Zvorničani; Glavni cilj opstanak u Premijer ligi BiH

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Drina Dragan Mićić danas je na Gradskom stadionu u Zvorniku izvršio prozivku čime je ovaj premijerligaš počeo sa zimskim pripremama pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Treneru Mićiću danas se odazvao 21 fudbaler, ipak, bez ijednog novog lica, za sada, dok su Drinu već ranije napustili Edin Rustemović, Slaviša Radović i Filip Erić a Stefanu Čoloviću je zahvaljeno na saradnji i na njega tim više ne računa.

Fudbalerima su se prije polaska na pomoćni teren u Čelopeku obratili i predsjednik kluba Miodrag Jevtić, potpredsjednik Stevo Savić i sportski direktor Milan Đokić.

„Danas krećemo sa pripremama, naš cilj se zna a to je borba za opstanak gdje će biti jako teško, gdje nas očekuje jako teško prvenstvo. Očekujem da ćemo ući u prvenstvo spremni, već imamo razgovore sa pojedinim igračima ali dosta toga zavisi i od odlazaka“, rekao je trener Mićić.

Mićić je istakao da pored odlaska tri fudbalera ne zna da li će još neko napustiti tim ali da će u skladu sa potrebama klub reagovati sa dovođenjem što kvalitetnijih pojačanja.

On je dodao da će se kompletne pripreme obaviti u Zvorniku i na pomoćnom terenu u Čelopeku a ako vremenski uslovi budu loši onda će se desetak dana provesti u toplijim krajevima.

„Imamo zakazane utakmice sa Donjim Sremom, Mačvom iz Šapca, Loznicom i Podrinjem iz Janje, znači ostaje nam još četiri slobodna termina tako da ćemo i to iskoristiti“, kaže Mićić.

Govoreći o sve učestalijim pričama oko napuštanja tima Dejana Uzelca, Mićić je potvrdio već ranije informacije iz kluba da je on i dalje fudbaler Drine i da od njegovog odlaska nema ništa. On se osvrnuo i na špekulacije da bi Slaviša Radović i u nastavku prvenstva mogao nositi dres Drine, ovaj put kao pozajmljen igrač iz novosadske Vojvodine.

„On je otišao, postoji mogućnost njegovog povratka, kakav je njegov status u Vojvodini ja stvarno ne znam, znam da je tražio da ode u Vojvodinu i to je njemu odobreno, tako da, vidjećemo. Radi se o kvalitetnom fudbaleru tako da bi to za nas bilo najveće pojačanje ove zime“, zaključio je Mićić.

Sportski direktor Drine Milan Đokić kaže da je u nastavku prvenstva glavni cilj borba za opstanak u Premijer ligi BiH a Uprava kluba intezivno radi na dovođenju novih fudbalera, koji će zadovoljiti potrebe premijerligaša iz Zvornika.

„Blizu smo dogovora sa nekoliko igrača iz okruženja tako da ćemo se za par dana kompletirati i u punom intezitetu početi sa pripremama za proljećni dio prvenstva“, kaže Đokić.

On je kao klupski cilj naveo postavljanje kluba kao organizacije na stabilne noge i da se u budućem periodu zna red, rad i funkcionisanje kluba dok je kao takmičarski cilj u ovom proljećnom dijelu prvenstva naveo već pomenuti opstanak u Premijer ligi BiH, kako bi se u sledećoj sezoni pokušali napraviti neki viši ciljevi.

„Finansijska situacija kao i u svakom dijelu našeg društva nije idealna ali Uprava, na čelu sa Miodragom Jevtićem i potpredsjednicima Stevom Savićem i Milošem Perićem, radi krajnje napore da finansijsku situaciju poboljša i da je dovede u normalne tokove kako bi klub mogao da funkcioniše i da opravda postojanje i mjesto na kojem je danas“, dodao je Đokić.

Govoreći o pojačanjima, Đokić je istakao da su pozicije lijevog spoljnjeg, centralnog veznog i napadača najbitnije u prelaznom roku i sa takvim fudbalerima se trenutno pregovara.

Jedan od najstandardnijih fudbalera Drine Aleksandar Kikić kaže da prije svega očekuje da se ekipa dobro spremi i da se ponove partije iz prvog dijela sezone.

„Prvih šest-sedam utakmica smo odigrali zaista na dobrom nivou, u drugom dijelu smo malo pali što nam se ne smije desiti u nastavku prvenstva. Očekujem da uz par pojačanja ova ekipa Drine može odigrati zapaženu ulogu u prvenstvu i obezbjediti opstanak u Premijer ligi BiH, što je glavni cilj kluba“, rekao je Kikić.

On je istakao da je proljećni dio uvjek teže odigrati ali što se tiče rasporeda, dodaje, sve ekipe imaju podjednak raspored „i mi smo za sada na zadovoljavajućem dvanaestom mjestu i ja očekujem da Drina bez većih problema obezbjedi opstanak u Premijer ligi BiH“.

Još jedan veznjak, Ivan Lazarević očekuje da Drina izbori opstanak u nastavku prvenstva, gdje su, po njemu, glavni konkuretni Radnik, Mladost i Sloboda.

Fudbaleri koji su prisustvovali dananšnjoj prozivci: Goran Maksimović i Almir Osmanović (golmani), Damir Memović, Dejan Uzelac, Vlado Ivanović, Boban Đerić, Miloš Jokić i David Milošević (odbrana), Aleksandar Kikić, Ivan Lazarević, Radovan Vasić, Slobodan Đurić, Novica Marković, Danijel Ćulum, Živko Nikolić i Ermin Musić (vezni red), Filip Kostić, Miloš Filipović, Aleksandar Ilić, Rade Lazić i Aleksandar Nikolić (napad), dok je štoper Slavko Ćulibrk opravdano odsutan.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se