10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Ispunjeni tehnički uslovi, isplata počinje u ponedjeljak

BANJALUKA, 16. JANUARA /SRNA/ – Tehnički uslovi za isplatu osiguranih depozita do 50.000 KM klijenata likvidirane Bobar banke su ispunjeni i ona će početi u ponedjeljak, 19. januara, potvrdio je Srni rukovodilac tima za isplatu u Agenciji za osiguranje depozita BiH Perica Rajčević.
Rajčević je naveo da će deponenti podizati novac sa ličnim dokumentima u Unikredit banci Banjaluka.

„Rok od pet godina odnosi se na period u kojem će novac deponente čekati u banci ukoliko ne dođu ranije iz nekog razloga ili smatraju da su oštećeni, jer se ne nalaze na spisku za isplatu“, rekao je Rajčević.

On je istakao da je svih 21.379 deponenata posredstvom „Pošta Srpske“ obaviješteno o detaljima isplate. „Očekujemo da dio adresa nije tačan, ali neposjedovanje obavještenja ne mijenja pravo na isplatu“, rekao je Rajčević.

Direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Josip Nevjestić ranije je najavio da će isplata osiguranih depozita za deponente u Bobar banci početi 19. januara i trajati u narednih pet godina.

On je rekao da je Agencija u obavezi da isplati ukupan iznos od 86,61 milion KM za 21.379 deponenata, fizičkih i pravnih lica, dodajući da je na ovaj iznos obračunata kamata.

Nevjestić je naveo da postoje tri načina za isplatu i to isplata na licu mjesta, prepuštanje izbora vlasniku i da se sredstva zadrže u banci isplatioca.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se