13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Akcija policije u Zvorniku

ZVORNIK – Danas su u pripadnici Policijske stanice Zvornik ispred Osnovne škole „Sveti Sava“ građanima dijelili letke „Petarde nisu igračka“ i „Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik“ u okviru tradicionalne akcije „Petarda“ koju MUP Republike Srpske realizuje povodom predstojećih praznika.

– U sklopu tih aktivnosti mi smo organizovali i predavanje za učenike ove zvorničke škole, što ćemo sutra isto učiniti i u osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čelopeku. Današnjom aktivnošću želimo da skrenemo pažnju na opasnosti od upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i da ih upozorimo da su Zakonom o prometu pirotehničkih sredstava i Zakonom o javnom redu i miru predviđene sankcije za nezakonitu upotrebu ovih sredstava na javnom mjestu. Učenike smo upozorili na mogućnost povreda prilikom nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava – rekao je komandir Policijske stanice Zvornik Vladan Vasilić.

On je dodao da u prošloj godini nije evidentirana nezakonita prodaja, niti oduzimanje pirotehničkih sredstava, kao ni incidentne situacije sa povredama građana ili djece.

Vasilić je podsjetio da se u Zvorniku, u B-blokovima, nalazi ovlašćena prodavnica za prodaju pirotehničkih sredstava čiji je promet dozvoljen.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se