4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Značajna ulaganja u zvornički TŠC

ZVORNIK – Tehnički školski centar u Karakaju ovih dana dobio je vrijednu donaciju a u okviru UNICEF-ovog programa opremanja škola učioničkim namještajem.

Prema riječima direktora Gorana Grujića, ova škola je dobila 126 klupa, 252 stolice i katedre za opremanje devet učionica, vrijednosti preko 20.000 KM.

– Zahvaljujući ovoj donaciji naša škola je uspjela završiti projekat zamjene starih klupa koje su u školi još od njenog osnivanja – rekao je Grujić.

On je napomenuo da je u majskim poplavama u ovoj srednjoškolskoj ustanovi pričinjena značajna šteta.

– Uspjeli smo da u saradnji sa lokalnom upravom i resornim minstarstvom uključimo našu školu u projekat sanacije školskih objekata koje realizuje UNDP, a pod pokroviteljstvom Evropske Unije. Trenutno se privodi kraju sanacija fiskulturne sale i dijela poplavljenih učionica, a vrijednost radova je oko 70.000 KM. Takođe, pod pokroviteljstvom UNDP-a i Evropske Unije pokrenut je projekat sanacije krova na dijelu škole sa fiskulturnom salom i radionicama za praktičnu nastavu. Trenutno je projekat u fazi izrade projektne dokumentacije, a radovi treba da počnu do kraja godine – ispričao je Grujić.

Grujić je podsjetio da je u prethodnom periodu u ovoj školi uveden video-nadzor, te da je školsko dvorište u potpunosti zagrađeno, zahvaljujući čemu je potpuno iskorijenjena pojava prisustvao stranih lica.

– Izvršena je i zamjena stolarije na jednoj učionici i u holu škole, što je samo početak, a nastavak zamjene stolarije imaće dinamiku koja će biti u skladu sa prilivom sredstava ostvarenih kroz projekte kojima je škola aplicirala kod različitih organizacija. Takođe, renoviran je namještaj u zbornici, te iz sopstvenih sredstava nabavljen namještaj za jednu učionicu – istakao je Grujić.

On je najavio da u narednom periodu planiraju da najveći akcenat stave na nabavku moderne opreme za nastavni proces kako bi kvalitet nastavnog procesa bio na što višm nivou.

– U planu je i da, pored obrazovanja redovnih učenika u sljedećoj godini počnemo sa obrazovanjem vanrenih kandidata, u saradnji sa Zavodom za obrazovanje odraslih. Smatramo da je broj zainteresovanih za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju veoma veliki, što se može iskoristiti za dopunjavanje budžeta, a samim tim i za realizaciju novih projekata u školi – rekao je Grujić.

TŠC broji 547 učenika koji se obrazuju u tri struke elektrotehnika, saobraćaj i mašinstvo i obrada metala.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se