18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Saradnja Srpske i Srbije na zavidnom nivou

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ambasador Srbije Stanimir Vukićević konstatovali su da je saradnja Srpske i Srbije na zavidnom nivou, ali da još ima prostora da se produbljuje i unapređuje, u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama.

Na danas održanom sastanku u Banjaluci predsjednik Dodik je informisao ambasadora Srbije o procesu formiranja vlasti u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

U saopštenju se dodaje da su Dodik i Vukićević razmijenili mišljenja i o ostalim aktuelnim temama u Republici Srpskoj i BiH.

Aktivan odgovor na evropska pitanja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upoznao je danas ambasadora Francuske u BiH Kler Bodoni o aktivnom odgovoru koji je na oba evropska pitanja dala Srpska, kao i da do dogovora o tim pitanjima nije došlo zbog neslaganja partnera u Federaciji BiH /FBiH/.

Dodik je naglasio posvećenost Srpske rješavanju provođenja odluke Suda u Strazburu u predmetu „Sejdić-Finci“, te uspostavljanju mehanizma koordinacije, čijim bi rješavanjem bi BiH stekla uslove da aplicira za kandidatski status u EU, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

On je informisao Bodonijevu i o procesu formiranja vlasti i u Republici Srpskoj i BiH.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se