10.4 C
Zvornik
02. октобра 2022.

Neradni dan i u opštini Zvornik

ZVORNIK – U Republici Srpskoj u petak, 21. novembra, je republički praznik i neradni dan, jer se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

U dane praznika Republike Srpske ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Opštinskom Odlukom o radnom vremenu u dane republičkih praznika propisano je da su dužni da rade zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, isporučioci toplotne energije i gasa, prevoza putnika, preduzeća za održavanje puteva i vatrogasna jedinica, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

U ovim preduzećima, ustanovama i organizacijama u dane Republičkih praznika obavezno je odrganizovanje rada i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima. Preduzeća, ustanove i organizacije koje u redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezna da utvrde povećan obim rada i dežurstva utvrđen ovom Odlukom.

U dane republičkih praznika do 15:00 sati mogu da rade prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice održavanja i popravke motornih vozila.

Mogu da rade ugostiteljski objekti u radnom vremenu za redovne radne dane utvrđenim Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se