4.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Isplaćena još jedna plata radnicima Rudnika Boksita u Srebrenici

SREBRENICA – Menadžment Rudnika boksita „Srebrenica“ danas je isplatio još jednu platu radnicima, shodno potpisanom sporazumu sa Štrajkačkim odborom ovog kolektiva. Kako je ranije dogovoreno, obaveza rukovodstva rudnika bila je da se jedna od tri nesiplaćene plate, isplati najkasnije do 21. novembra.

Prema riječima v.d. direktora Rudnika boksita „Srebrenica“, Mladena Radića, danas je radnicima isplaćena plata u bruto iznosu, a isplatom naredne dvije plate čija je isplata dogovorena u decembru, riješiće se problem zaostalih plata, te nastaviti sa redovnim dinamikom isplata ličnih dohodataka u ovom privrednom društvu.

Mladen Radić, direktor Rudnika boksita Srebrenica
Mladen Radić, direktor Rudnika boksita Srebrenica

„Za nekoliko dana radnici će moći koristiti i prava iz zdravstvenog osiguranja. Obezbijedićemo uredno ovjeravanje zdravstvenih knjižica, što je prvi put u posljednjih deset godina“, kaže Radić.

U srebreničkom rudniku boksita naglašavaju da su, upravo zahvaljujući dobroj saradnji sa menadžmentom strateškog partnera, zvorničke „Alumine“, uspjeli obezbijediti finansijska sredstva za rješavanje nastalih problema i dalje funkcionisanje preduzeća.

„Rudnik je počeo sa redovnim isporukama rude boksita „Alumini“, sa kojom imamo potpisani ugovor do kraja aprila 2015. godine. To nam je garancija za dalji nesmetani rad što podrazumijeva obezbjeđenje finansijskih sredstava potrebnih kako za izmirenje obaveza prema zaposlenima, tako i prema dobavljačima i drugim poslovnim partnerima“, naglašava Radić.

Rudnik boksita u Srebrenici, zajedno sa poslovnim partnerom „Lein“ d.o.o. iz Banja Luke, planira da u 2015. godini ekploatiše i zvorničkoj kompaniji „Alumina“ isporuči oko 150.000 tona „crvene rude“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se