10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Više pažnje usmjeriti ka energetici i agrarnoj privredi

DERVENTA – Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić poručio je večeras u Derventi da je potrebno usmjeriti daleko više pažnje u oblast energetike i agrarne privrede, te da to mora postati nova velika nacionalna strategija.

„Republika Srpska ima veliki potencijal u oblasti energetike i agrarne politike, gdje se pruža velika mogućnosti za nova zapošljavanja. U tom pravcu treba da idu institucije naše zemlje koje moramo dalje jačati, stvarati stabilnost, jer je to nužna pretpostavka za uspješan ekonomski rast i razvoj“ rekao je Đokić na predizbornoj tribini SP-a.

On je istakao da socijalisti nastavljaju dosljednu politiku jačanja socijalne odgovornosti države i vlasti, pojačanu brigu prema onim kategorijama stanovnika kojima je neophodna pomoć države, a to su penzioneri, nezaposleni, demobilisani borci, omladina.

Kandidat ove stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH Dalibor Stević rekao je da socijalisti žele da mijenjaju neke stvari u BiH, da stvaraju daleko više tolerancije i više međusobnog razumijevanja, jer je to prijeko potrebno.

„BiH ne funkcioniše na ovaj način, potrebno je razgovarati, napraviti kompromis i stvoriti ambijent za suživot i bolje uslove života svih građana. Sigurno nije dobro da nam sa strane dolaze razne poruke kako da uredimo zemlju, već je daleko bolje da to učinim sami“, poručio je Stević.

Nosilac liste socijalista za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri Risto Marić rekao je da vrijeme tranzicije nije poštedjelo ovaj prostor, privredu Republike Srpske i BiH.

„Moramo pogledati istinu u oči i skrenuti pažnju na ono što je uzrokovalo ponor i propast i samouništavanje u ovoj oblasti, a to je famozni Zakon o privatizaciji koji je nanio toliko štete da ni sva dosadašnja uložena sredstva nisu dala neki značajan pomak. Danas imamo stagnaciju, te je potrebno dati posebno mjesto privrednicima koji redovno izmiruju obaveze prema zaposlenima i državi, te im pomoći u daljem razvoju“, poručio je Marić.

Na predizbornoj tribini SP-a predstavljeni su kandidati SP-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri – Gordana Zlatković, Dušan Rašić, Irena Komlenović, Jovan Kovačević, Saša Miličić, Milanka Đukić, Mirko Zemunović i Željka Dunđerović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se