5.4 C
Zvornik
21. фебруар 2024.

Ispod Starog mosta ulovljen som težak 40 kilograma (foto)

ZVORNIK – Soma teškog oko 40 kilograma i dugačkog 179 centimetara ulovio je danas ribar iz Malog Zvornika Rifat Rustemović u Drini ispod mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji povezuje Zvornik i Mali Zvornik.

Rustemović je rekao da je više od 30 minuta trajala „borba“ sa ribom.

„Plašio sam se da mi ne isklizne, voda je prilično jaka, a som odmoran. Sve mi to nije išlo u prilog. Pritekao mi je u pomoć jedan mladić, naišao je sa improvizovanim čamcem, uhvatio soma za glavu i vukao ga do obale gdje smo ga zajedno privezali za izraslinu u vodi“, rekao je Rustemović.

Dodavši da je imao sreće pri ulovu, Rustemović je rekao da je ulovio soma na najobičniju silikonsku varalicu koju je jutros kupio.

„Dva časa prije ovog ulova, imao sam jednog većeg soma na istom mjestu, koji mi je sve polomio i potrgao i udaljio se. Nastavio sam i dalje loviti, misleći o grdosiji koja mi je pobjegla. Mislim da se takav som ne može uloviti, ogroman je“, rekao je Rustemović i ponovio da je nakon toga ovaj, mnogo manji, „naletio“ na varalicu.

Rustemović je podsjetio da je prije pet godina niže Hidroelektrane Mali Zvornik ulovio soma teškog 74 kilograma, što je za sada – „drinski rekord“.

On je dodao da ne učestvuje na „Somovijadi“, koja se tradicionalno održava svake godine na Drinskom jezeru, jer ribari smatraju da je on van konkurencije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se