10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Tešanovićeva uručila rješenja korisnicima subvencija

BANJALUKA – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović uručila je danas 331 rješenje korisnicima kojima je odobrena subvencija na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove.

Tešanovićeva je pojasnila da je riječ o subvenciji kamatne stope na kredite koje Investiciono-razvojna banka Republike Srpske odobrava mladim bračnim parovima.

Ona je novinarima rekla da je na posljednjem konkursu odobren 331 zahtjev, a da su od 2008. godine, od kada se realizuje program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, odobrene ukupno 2.184 subvencije.

Tešanovićeva je navela da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske za subvencije do sada obezbijedilo 4.300.000 KM.

„Smatram da je ovo najvažniji projekat resornog ministarstva koji se odnosi na omladinski sektor“, rekla je Tešanovićeva i izrazila očekivanje da će projekat biti realizovan i u narednim godinama.

Ona je napomenula da i mladima koji nisu u braku treba omogućiti da dođu do kredita i subvencija.

Tešanovićeva je rekla da je Ministarstvo raspisalo novi konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove i pozvala mlade da se prijave.

Ona je pojasnila da još nije okončana procedura na nivou BiH u vezi sa dodjelom Republici Srpskoj pet miliona KM namijenjenih za subvencije za kredite mladim bračnim parovima i izrazila očekivanje da će u narednim mjesecima ta procedura biti okončana, te da će Investiciono-razvojna banka preuzeti ta sredstva.

Korisnike kojima je odobrena subvencija na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove pozdravila je i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović.

Korisnik subvencije kamatne stope Nada Gostić, diplomirani pedagog iz Broda, zahvalila je Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, ističući da je subvencionisanje kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove odličan projekat.

„Subvencija mi znači mnogo, a vjerujem i svim mladim ljudima koji su korisnici kredita Investiciono-razvojne banke“, rekla je Gostićeva.

Ona je dodala da će subvencijom rata kredita na mjesečnom nivou biti umanjena za 45 KM, što je, prema njenim riječima, značajan iznos na nivou godine i za 18 godina koliko će otplaćivati kredit.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se