12.4 C
Zvornik
01. октобра 2022.

Lista HNS-a ima podršku Hrvata

MOSTAR – Kandidat HDZ-a BiH i HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da će ta lista dobiti uvjerljivu podršku hrvatskog narodnog bića u BiH i da je to već sada sasvim jasno.

On je na predizbornom skupu u Tomislavgradu rekao da se 37.000 Hrvata u BiH vezalo za HDZ BiH i da je to snaga koja ne može da ne kaže vrlo jasno i glasno šta želi.

„Svjesni smo svoje odgovornosti kad smo rekli da nećemo ući u ovakvu federalnu vladu, jer da smo to uradili, danas se ovdje ne bismo okupili. Dva entiteta bi živjela i moglo bi se bez Hrvata, a mi bismo se i dalje borili za dva ili tri odsto vlasti od županije do entiteta, koji nije naš, a na sličan način bi završili i na nivou BiH“, rekao je Čović.

On je naveo da danas niko ne bi pominjao hrvatskog člana Predsjedništva BiH, jer bi bilo normalno opet da se sa malo glasova iz jednog, drugog, ili petog kantona Hrvatima izabere predstavnik.

„Svima onima koji tako razmišljaju poručujem – gasite kantone, županije nećete dok mi Hrvati tako ne odlučimo“, naglasio je Čović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se