10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Moskva: Iskočio voz, 10 poginulih i 120 putnika povređeno

U moskovskom metrou jutros je došlo do iskakanja više vagona na liniji Arbatsko-Pokrovskaja, pri čemu je deset osobe poginulo, a najmanje 120 putnika je povređeno

MOSKVA – U moskovskom metrou jutros je iskočio voz na liniji Arbatsko-Pokrovskaja tamno plave prestoničke metro linije i u toj nesreći 10 putnika je poginulo, a 120 je povređeno, potvrdio je zamjenik gradonačenika Moskve Pjotr Birjuhov.

Prvi vagon pretrpio je najviše štete, naveo je jedan od putnika u drugom vagonu i dodao da je voz naglo zakočio i da su se svjetla u vozu ugasila.

„Bio sam bačen u vazduh. Bilo je krvi na podu, glave u modricama, ruke slomljene. Izbila je panika“, opisao je svjedok sudara koji se predstavio kao Ivan u izjavi za Raša tudej.

Raša tudej prenosi da je javljeno da je negdje sedam putnika ostalo zarobljeno u jednom od vagona voza i da su preduzeti koraci u pokušaju da se evakuišu zarobljeni putnici, koji su ostali zaglavljeni u tunelu između Parka Pobede i stanice Slavijanski bulevar, na zapadu Moskve.

MoskvaIskočio voz, 10 poginulih i 120 putnika povređeno  (2)Itar Tas prenosi riječi drugog putnika koji je naveo da su više od sat vremena bili u tunelu kada je rečeno da je počela evakuacija i da su po šinama išli ka Slavijanskom bulevaru.

Novinar ruske agencije sa lica mjesta navodi da ljudi izlaze iz metroa i da nisu informisani o tome šta se dogodilo.

Do iskakanja vagona sa putnicima je došlo oko 200 metara od stanice metroa Slavjanski Bulvar, prenijela je agencija Itar-Tas navode izvora iz moskovske policije.

Portparol ruskog Ministarstva za vanredne situacije izjavio je za agenciju Rojters da su dobili informacije od svjedoka da je voz naglo zakočio, usled čega je više vagona podzemne železnice iskočilo iz šina.

Ruske televizijske stanice prenose da su povređeni prevezeni u bolnicu helikopterom i da spasioci i vatrogasci i dalje evakuišu ljude iz voza koji je zaglavljen u tunelu.

[mom_video type=“youtube“ id=“DwKQuxycjLw“]

TANJUG

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se